« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U sklopu aktivnosti B1 učenici polaznici grupa Male vezilje i Domaćinstvo (29 učenika) ostvarili su izvanučioničku nastavu u Zagreb, 20.4.2024. U pratnji su bile učiteljice: Sanja Ciber, Lidija Bogadi i Dragana Kolenko.
Posjetili su Etnografski muzej u kojem su uz stručno vodstvo bili upoznati što je etnografski muzej i što se u njemu čuva. Isto tako upoznati su s postavom etnografske baštine Hrvatske. Kustosica muzeja provela je učenike kroz dvije glavne teme: narodne nošnje Hrvatske i odabrani predmeti narodne umjetnosti i rukotvorstva. Učenici su se upoznali i sa Zbirkom kultura svijeta, te s predmetima koji pripadaju izvaneuropskim kulturama, a čine je uglavnom darovi hrvatskih pomoraca, istraživača i putnika. Posjetili su i Muzej čokolade. Uz stručno vodstvo učenici su naučili o povijesti čokolade, od drevnih Azteka do engleskih čokolada. Naučili su o napitku Maya, te tko je čokoladu doveo u Europu. Na ulazu u Muzej učenici su dobili posebnu ulaznicu, degustacijsku kutijicu. U svakoj prostoriji naučili su nešto o čokoladi i kušali čokolade iz degustacijske kutijice. Učenici su imali organizirani ručak u restoranu Kaptolska klet. Hodajući Zagrebom vidjeli su HNK, Zagrebačku katedralu, bili na Trgu bana Josipa Jelačića, prolazili najduljom ulicom grada Zagreba, Ilicom.
Učenici su izrazili zadovoljstvo viđenim, a osobito degustacijom tekuće čokolade.
U sklopu aktivnosti B1 učenici polaznici grupa Male vezilje i Domaćinstvo (29 učenika) ostvarili su izvanučioničku nastavu u Zagreb, 20.4.2024. U pratnji su bile učiteljice: Sanja Ciber, Lidija Bogadi i Dragana Kolenko.
Posjetili su Etnografski muzej u kojem su uz stručno vodstvo bili upoznati što je etnografski muzej i što se u njemu čuva. Isto tako upoznati su s postavom etnografske baštine Hrvatske. Kustosica muzeja provela je učenike kroz dvije glavne teme: narodne nošnje Hrvatske i odabrani predmeti narodne umjetnosti i rukotvorstva. Učenici su se upoznali i sa Zbirkom kultura svijeta, te s predmetima koji pripadaju izvaneuropskim kulturama, a čine je uglavnom darovi hrvatskih pomoraca, istraživača i putnika. Posjetili su i Muzej čokolade. Uz stručno vodstvo učenici su naučili o povijesti čokolade, od drevnih Azteka do engleskih čokolada. Naučili su o napitku Maya, te tko je čokoladu doveo u Europu. Na ulazu u Muzej učenici su dobili posebnu ulaznicu, degustacijsku kutijicu. U svakoj prostoriji naučili su nešto o čokoladi i kušali čokolade iz degustacijske kutijice. Učenici su imali organizirani ručak u restoranu Kaptolska klet. Hodajući Zagrebom vidjeli su HNK, Zagrebačku katedralu, bili na Trgu bana Josipa Jelačića, prolazili najduljom ulicom grada Zagreba, Ilicom.
Učenici su izrazili zadovoljstvo viđenim, a osobito degustacijom tekuće čokolade.