U sklopu aktivnosti B1 učenici polaznici grupa Male vezilje i Domaćinstvo (29 učenika) ostvarili su izvanučioničku nastavu u Zagreb, 20.4.2024. U pratnji su bile učiteljice: Sanja Ciber, Lidija Bogadi i Dragana Kolenko.
Posjetili su Etnografski muzej u kojem su uz stručno vodstvo bili upoznati što je etnografski muzej i što se u njemu čuva. Isto tako upoznati su s postavom etnografske baštine Hrvatske. Kustosica muzeja provela je učenike kroz dvije glavne teme: narodne nošnje Hrvatske i odabrani predmeti narodne umjetnosti i rukotvorstva. Učenici su se upoznali i sa Zbirkom kultura svijeta, te s predmetima koji pripadaju izvaneuropskim kulturama, a čine je uglavnom darovi hrvatskih pomoraca, istraživača i putnika. Posjetili su i Muzej čokolade. Uz stručno vodstvo učenici su naučili o povijesti čokolade, od drevnih Azteka do engleskih čokolada. Naučili su o napitku Maya, te tko je čokoladu doveo u Europu. Na ulazu u Muzej učenici su dobili posebnu ulaznicu, degustacijsku kutijicu. U svakoj prostoriji naučili su nešto o čokoladi i kušali čokolade iz degustacijske kutijice. Učenici su imali organizirani ručak u restoranu Kaptolska klet. Hodajući Zagrebom vidjeli su HNK, Zagrebačku katedralu, bili na Trgu bana Josipa Jelačića, prolazili najduljom ulicom grada Zagreba, Ilicom.
Učenici su izrazili zadovoljstvo viđenim, a osobito degustacijom tekuće čokolade.
U sklopu aktivnosti B1 učenici polaznici grupa Male vezilje i Domaćinstvo (29 učenika) ostvarili su izvanučioničku nastavu u Zagreb, 20.4.2024. U pratnji su bile učiteljice: Sanja Ciber, Lidija Bogadi i Dragana Kolenko.
Posjetili su Etnografski muzej u kojem su uz stručno vodstvo bili upoznati što je etnografski muzej i što se u njemu čuva. Isto tako upoznati su s postavom etnografske baštine Hrvatske. Kustosica muzeja provela je učenike kroz dvije glavne teme: narodne nošnje Hrvatske i odabrani predmeti narodne umjetnosti i rukotvorstva. Učenici su se upoznali i sa Zbirkom kultura svijeta, te s predmetima koji pripadaju izvaneuropskim kulturama, a čine je uglavnom darovi hrvatskih pomoraca, istraživača i putnika. Posjetili su i Muzej čokolade. Uz stručno vodstvo učenici su naučili o povijesti čokolade, od drevnih Azteka do engleskih čokolada. Naučili su o napitku Maya, te tko je čokoladu doveo u Europu. Na ulazu u Muzej učenici su dobili posebnu ulaznicu, degustacijsku kutijicu. U svakoj prostoriji naučili su nešto o čokoladi i kušali čokolade iz degustacijske kutijice. Učenici su imali organizirani ručak u restoranu Kaptolska klet. Hodajući Zagrebom vidjeli su HNK, Zagrebačku katedralu, bili na Trgu bana Josipa Jelačića, prolazili najduljom ulicom grada Zagreba, Ilicom.
Učenici su izrazili zadovoljstvo viđenim, a osobito degustacijom tekuće čokolade.