Učenici 5.a i 6.a razreda OŠ "Podolice" sa svojim razrednicama Jasminkom Fanuko – Polančec i Biljanom Vargek Kantar obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pripremajući zdravi doručak.
Time smo se uključili i u obilježavanje Tjedna školskog doručka koji već petu godinu potiče HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.
Cilj aktivnosti „Doručak za pet“ bio je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka, a uz razne aktivnosti učenici su uočili važnost doručka za stvaranje pravilnih prehrambenih navika te očuvanje zdravlja.
Istražujući recepte o pripremi zdravog doručka na razrednim stolovima našle su se brojne nutritivno bogate namirnice kao što su voće, povrće te zdrave slastice.
Učenici su uživali u muffinima s bobičastim voćem i integralnim brašnom, kukuruznom, heljdinom i banana kruhu, palačinkama od banane, zobenim keksima, kolaču od mrkve i meda te su sami pripremali voćnu salatu i smoothie od raznog voća, povrća i orašastih plodova.
Ovakav zdravi doručak, petašima i šestašima omogućio je da novi dan započnu na najbolji mogući način.
Tekst i foto: Biljana Vargek Kantar i Jasminka Fanuko - Polančec
Učenici 5.a i 6.a razreda OŠ "Podolice" sa svojim razrednicama Jasminkom Fanuko – Polančec i Biljanom Vargek Kantar obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pripremajući zdravi doručak.
Time smo se uključili i u obilježavanje Tjedna školskog doručka koji već petu godinu potiče HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.
Cilj aktivnosti „Doručak za pet“ bio je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka, a uz razne aktivnosti učenici su uočili važnost doručka za stvaranje pravilnih prehrambenih navika te očuvanje zdravlja.
Istražujući recepte o pripremi zdravog doručka na razrednim stolovima našle su se brojne nutritivno bogate namirnice kao što su voće, povrće te zdrave slastice.
Učenici su uživali u muffinima s bobičastim voćem i integralnim brašnom, kukuruznom, heljdinom i banana kruhu, palačinkama od banane, zobenim keksima, kolaču od mrkve i meda te su sami pripremali voćnu salatu i smoothie od raznog voća, povrća i orašastih plodova.
Ovakav zdravi doručak, petašima i šestašima omogućio je da novi dan započnu na najbolji mogući način.
Tekst i foto: Biljana Vargek Kantar i Jasminka Fanuko - Polančec