preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Podolice" Koprivnica

Šk. god. 2024./2025.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Doručak za pet! Uz zdrave delicije uživalo se od jutra
Autor: Ivana Habijan, 18. 10. 2024.

Učenici 5.a i 6.a razreda OŠ "Podolice" sa svojim razrednicama Jasminkom Fanuko – Polančec i Biljanom Vargek Kantar obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pripremajući zdravi doručak.


Time smo se uključili i u obilježavanje Tjedna školskog doručka  koji već petu godinu potiče HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.

Cilj aktivnosti „Doručak za pet“ bio je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka, a uz razne aktivnosti učenici su uočili važnost doručka za stvaranje pravilnih prehrambenih navika te očuvanje zdravlja.

Istražujući recepte o pripremi zdravog doručka na razrednim stolovima našle su se brojne nutritivno bogate namirnice kao što su voće, povrće te zdrave slastice.

Učenici su uživali u  muffinima s bobičastim voćem i integralnim brašnom, kukuruznom,  heljdinom i banana kruhu, palačinkama od banane, zobenim keksima, kolaču od mrkve i meda te su sami pripremali voćnu salatu i smoothie od raznog voća, povrća i orašastih plodova.

Ovakav zdravi doručak, petašima i šestašima omogućio je da novi dan započnu  na najbolji mogući način.

 

Tekst i foto: Biljana Vargek Kantar i Jasminka Fanuko - Polančec





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Doručak za pet! Uz zdrave delicije uživalo se od jutra
Autor: Ivana Habijan, 18. 10. 2024.

Učenici 5.a i 6.a razreda OŠ "Podolice" sa svojim razrednicama Jasminkom Fanuko – Polančec i Biljanom Vargek Kantar obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pripremajući zdravi doručak.


Time smo se uključili i u obilježavanje Tjedna školskog doručka  koji već petu godinu potiče HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.

Cilj aktivnosti „Doručak za pet“ bio je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka, a uz razne aktivnosti učenici su uočili važnost doručka za stvaranje pravilnih prehrambenih navika te očuvanje zdravlja.

Istražujući recepte o pripremi zdravog doručka na razrednim stolovima našle su se brojne nutritivno bogate namirnice kao što su voće, povrće te zdrave slastice.

Učenici su uživali u  muffinima s bobičastim voćem i integralnim brašnom, kukuruznom,  heljdinom i banana kruhu, palačinkama od banane, zobenim keksima, kolaču od mrkve i meda te su sami pripremali voćnu salatu i smoothie od raznog voća, povrća i orašastih plodova.

Ovakav zdravi doručak, petašima i šestašima omogućio je da novi dan započnu  na najbolji mogući način.

 

Tekst i foto: Biljana Vargek Kantar i Jasminka Fanuko - Polančec





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju