preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Podolice" Koprivnica

Šk. god. 2024./2025.
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zdravi doručak osmih razreda
Autor: Ivana Habijan, 19. 10. 2024.

Koja je ovo zdrava namirnica: palenta ili cedevita? U ponedjeljak, 14. listopada, učenici osmih razreda obilježili su Zdravi doručak na zanimljiv način.


Degustirali su zdravu hranu koju su za njih pripremili nastavnik Glazbene kulture David Rožmarić i pomoćnica u nastavi Tea Ciber. Naime, učenike je zanimalo što oni doručkuju jer vide da uglavnom nose svoj doručak od kuće. Spremili su kašu od zobenih pahuljica s voćem, tortilje, zdrave grickalice (mrkvice, sušeno voće, orašaste plodove) i sl. Učenici su oduševljeno sve isprobali.

Nakon ukusnog obroka igrali su igri pogodi što je koja namirnica pa su između ostalog morali prepoznati heljdu, crvenu leću, krupnu morsku sol, ružmarin, lovor, chiu, nori algu, … Neki su se pokazali kao pravi kulinarski znalci dok su drugi palentu zamijenili cedevitom.

Na zabavan su način ponovili znanje o zdravoj prehrani.

Tekst: Martina Trešćec Godek

Fotografije: Saša Špoljarić





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zdravi doručak osmih razreda
Autor: Ivana Habijan, 19. 10. 2024.

Koja je ovo zdrava namirnica: palenta ili cedevita? U ponedjeljak, 14. listopada, učenici osmih razreda obilježili su Zdravi doručak na zanimljiv način.


Degustirali su zdravu hranu koju su za njih pripremili nastavnik Glazbene kulture David Rožmarić i pomoćnica u nastavi Tea Ciber. Naime, učenike je zanimalo što oni doručkuju jer vide da uglavnom nose svoj doručak od kuće. Spremili su kašu od zobenih pahuljica s voćem, tortilje, zdrave grickalice (mrkvice, sušeno voće, orašaste plodove) i sl. Učenici su oduševljeno sve isprobali.

Nakon ukusnog obroka igrali su igri pogodi što je koja namirnica pa su između ostalog morali prepoznati heljdu, crvenu leću, krupnu morsku sol, ružmarin, lovor, chiu, nori algu, … Neki su se pokazali kao pravi kulinarski znalci dok su drugi palentu zamijenili cedevitom.

Na zabavan su način ponovili znanje o zdravoj prehrani.

Tekst: Martina Trešćec Godek

Fotografije: Saša Špoljarić





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju