« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Učenici 5.a i 6.a razreda OŠ "Podolice" sa svojim razrednicama Jasminkom Fanuko – Polančec i Biljanom Vargek Kantar obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pripremajući zdravi doručak.
Time smo se uključili i u obilježavanje Tjedna školskog doručka koji već petu godinu potiče HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.
Cilj aktivnosti „Doručak za pet“ bio je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka, a uz razne aktivnosti učenici su uočili važnost doručka za stvaranje pravilnih prehrambenih navika te očuvanje zdravlja.
Istražujući recepte o pripremi zdravog doručka na razrednim stolovima našle su se brojne nutritivno bogate namirnice kao što su voće, povrće te zdrave slastice.
Učenici su uživali u muffinima s bobičastim voćem i integralnim brašnom, kukuruznom, heljdinom i banana kruhu, palačinkama od banane, zobenim keksima, kolaču od mrkve i meda te su sami pripremali voćnu salatu i smoothie od raznog voća, povrća i orašastih plodova.
Ovakav zdravi doručak, petašima i šestašima omogućio je da novi dan započnu na najbolji mogući način.
Tekst i foto: Biljana Vargek Kantar i Jasminka Fanuko - Polančec
Učenici 5.a i 6.a razreda OŠ "Podolice" sa svojim razrednicama Jasminkom Fanuko – Polančec i Biljanom Vargek Kantar obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje pripremajući zdravi doručak.
Time smo se uključili i u obilježavanje Tjedna školskog doručka koji već petu godinu potiče HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.
Cilj aktivnosti „Doručak za pet“ bio je podizanje svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka, a uz razne aktivnosti učenici su uočili važnost doručka za stvaranje pravilnih prehrambenih navika te očuvanje zdravlja.
Istražujući recepte o pripremi zdravog doručka na razrednim stolovima našle su se brojne nutritivno bogate namirnice kao što su voće, povrće te zdrave slastice.
Učenici su uživali u muffinima s bobičastim voćem i integralnim brašnom, kukuruznom, heljdinom i banana kruhu, palačinkama od banane, zobenim keksima, kolaču od mrkve i meda te su sami pripremali voćnu salatu i smoothie od raznog voća, povrća i orašastih plodova.
Ovakav zdravi doručak, petašima i šestašima omogućio je da novi dan započnu na najbolji mogući način.
Tekst i foto: Biljana Vargek Kantar i Jasminka Fanuko - Polančec