


U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, 1.listopada 2025. u 7.a razredu provedena je aktivnost „Znanje na žlicu“. Ciljevi aktivnosti bili su upoznati učenike sa osnovnim kulinarskih pojmovima, začinima , njihovom primjenom u svakodnevnom životu te razvijati svijest o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane. Aktivnost je poticala na razvoj kreativnosti i maštovitosti u osmišljavanju vlastitih recepata, a poseban naglasak bio je na vrijednosti cjeloživotnog učenja, odnosno da se nove vještine poput kuhanja uče kroz život te su korisne u svakodnevnom životu.
Tom prigodom na satu su gostovali školski kuhar i kuharica koji su otkrili sedmašima tajne zanata i kulinarstva, podijelili savjete i iskustva.
Učenici su bili vrlo znatiželjni, postavljali su brojna zanimljiva pitanja, saznali poneke kulinarske trikove i naučili pripremati umak bolonjez. Okušali su se i u osmišljavanju vlastitih jednostavnih recepata u pripremi obroka.
Naučili su da je kuhanje vještina za cijeli život, a sat su ocijenili čistom peticom!
Učiteljica: Biljana Vargek Kantar