

Dani kruha tradicionalna su manifestacija koja se obilježava u Hrvatskoj sredinom mjeseca listopada, u sklopu Svjetskog dana hrane. Cilj je izraziti zahvalnost za kruh i plodove zemlje, podići svijest o važnosti zdrave i ekološke prehrane te upoznati djecu s nastankom kruha i tradicijskim vrijednostima.
Kako bismo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, u OŠ „Podolice“ organizirali smo prigodne programe, izložbe i druženja. Prvi su s obilježavanjem krenuli učenici prvih razreda naše škole koji su sa svojim učiteljicama u školi mijesili, oblikovali i pekli peciva.
Polaznici B1 aktivnosti Pomoć u učenju s učiteljicama su radili slano tijesto i od njega ukrase koje ćemo dovršavati za Božić. 6.a se uključio u obilježavanje Tjedna školskog doručka čija je ovogodišnja tema “Doručkom oko svijeta”. Njihovo ukusno putovanje zanimljivim su učinile američke palačinke, francuski kroasani, belgijski vafli, bosanske pite, ali i pravi podravski doručak od domaćeg kruha sa špekom i kobasicama, pogačice sa čvarcima, klipići i zlevanka. Za desert su bile kremaste voćne čašice, kolač od mrkve i štrukli od sira i višanja.
Učenici razredne i predmetne nastave sa svojim su učiteljicama cijelu školu pretvorili u divno mjesto. Hodnicima su se širili mirisi kruha, peciva, kolača, zdravih varijanti doručka i svaka je učionica bila prigodno uređena.


