Tjedna cjeloživotnog učenja

by | lis 1, 2025 | Naslovnica

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja,  1.listopada 2025. u 7.a razredu provedena je aktivnost „Znanje na žlicu“. Ciljevi aktivnosti bili su upoznati učenike sa osnovnim kulinarskih pojmovima, začinima , njihovom primjenom u svakodnevnom životu  te razvijati svijest o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane. Aktivnost je poticala na razvoj  kreativnosti i maštovitosti u osmišljavanju vlastitih recepata, a poseban naglasak bio je  na vrijednosti cjeloživotnog učenja, odnosno da se nove vještine poput kuhanja uče kroz život te su korisne u svakodnevnom životu.

Tom prigodom na satu su gostovali školski kuhar i kuharica koji su otkrili sedmašima tajne zanata i kulinarstva, podijelili savjete i iskustva.

Učenici su bili vrlo znatiželjni, postavljali su brojna zanimljiva pitanja, saznali poneke kulinarske trikove i naučili pripremati umak bolonjez.  Okušali su se i u osmišljavanju vlastitih  jednostavnih recepata u pripremi obroka.

Naučili su da je kuhanje vještina za cijeli život, a sat su ocijenili čistom peticom!

 

Učiteljica: Biljana Vargek Kantar

Skip to content